Vecka 22!

Vecka 22

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Fostret: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Mina tankar: Lite sent ut, gick ju in i v. 22 i fredags! Men hur som helst :) Var utomlands förra veckan, inget speciellt jobbigt att vara gravid och utomlands, flygningen gick smärtfritt, hade inte ens stödstrumporna jag köpt för dom tröck så förbannat och kände ingenting så det var helt lugnt. Lite trött blev man när man gick mycket där någon dag och ont i kroppen! Men annars flöt det på tycker jag... :) Magen har växt som jag vet inte vad sen v. 19 ungefär och är verkligen för stor nu alltså, kommer ju bli ett hus! :P Dock är den inte alls så stor på morgonen men på kvällen är den en basketboll! Desto härligare är att jag känner bebis många gånger varje dag! Han kickar runt just nu... :D Även sett på magen, han fick i en fullträff när mamma tittade förra veckan haha, Johan har dock inte lyckats se så mycket men det kommer nog. Annars är jag lite less på att va gravid och längtar bara tills han kikar ut, speciellt efter att Amanda fick sin igår! Helt plötsligt kändes 4 månader mycket längre bort än innan haha, men tiden lär väl rinna på ändå! Dom 5 mån som gått har ju gått galet snabbt ändå när man tänker tillbaka... Snart börjar föräldrautbildning och lite tätare BM-besök också. Så det händer lite :D Är rätt trött och så annars är det ungefär som innan, illamåendet kommer och går, inte alls borta dock, lite segt är det! Men jag är lyckligast på jorden ändå :D




En bild i v. 22

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Frossle.com

Oiidesign

iPhonebutiken.se
Bling Skal

Macskal.se

RSS 2.0