Vecka 33!

Detta skulle egentligen in igår, som vanligt men bättre sent än aldrig! :)


Vecka 33


Kroppen:
Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Mina tankar: Magen växer på i full fart fast tycker ändå det stannat av en aning, man märkte jättestor skillnad från vecka till vecka innan... Fula bristningar har jag fått också! Dom ovanför naveln ur piercingärret och en helt random mitt på magen längre ner, några små små på sidorna och så några på gång under naveln. Så runt naveln ser det ut som en krigszon! :P Men det är ju minnen vad man gått igenom så får väl leva med det fast det känns jobbigt just nu! ;) Bebis lever loppan fast är ännu lugnare nu (har ju alltid varit lugn) men så sover dom ju 90% av tiden nu också. Det är oftast på kvällarna det är full rulle! Det är en lugn och snäll bebis vi har än så länge :D Har inte direkt svällt så mycket heller vad jag kan se själv, inte något märkbart. Men min hy blir bara värre och värre, än nånsin!! Det är det allra jobbigaste just nu... Man börjar känna sig lite tung men det är från dag till dag, vissa dagar går det jättebra och vissa dagar (som igår och idag) är jag bara så less, blir helt svimfärdig för ingenting och allt känns jättejobbigt! Men morgnarna är bättre än kvällarna med storleken på magen, så på kvällen är det bra tungt! Ryggen tar lite stryk men det går ändå bra. Men nu längtar jag tills han kommer ut så man slipper magen, det kommer kännas jätteskumt att inte ha en så stor mage längre och även om jag va överviktig och tung innan kommer jag troligtvis känna mig som en fjäder sen haha. Vilken sjuk känsla! Och så kan jag äta medicin mot mitt ansikte igen, can't wait!! Nej, det blir mest pladder nu. Egentligen händer inte lika mycket längre som det gjorde i början, då märkte man nya saker hela tiden man blir bara mer och mer less och tyngre helt enkelt! ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Frossle.com

Oiidesign

iPhonebutiken.se
Bling Skal

Macskal.se

RSS 2.0